Grāmatas "Pie galda" autore Irma Kalniņa ir atzīta starptautska mēroga eksperte profesionālās etiķetes, komunikācijas un protokola jautājumos. Viņasprāt, sapratne par to, kā rīkoties konkrētā situācijā, kā veidot attiecības ar cilvēkiem, kā risināt problēmas un gūt pārliecību par ikdienišķām prasmēm, veido bērna personību un ietekmē viņa ētikas un morāles vērtības, labas uzvedības un komunikācijas principus ne tikai ģimenē, bet arī sabiedrībā.

Grāmata “Pie galda” ir ceļvedis visai ģimenei par labas uzvedības pamatprincipiem un sabiedrībā izkoptām tradīcijām. Mazie lasītāji saņems atbildes uz jautājumiem, kā uzvesties pie galda, kas ir labas manieres, kāpēc tās ir vajadzīgas un kur tās dzīvē var noderēt?   

Grāmatā ir iekļautas tādas tēmas kā:

·      Kas ir etiķete?

·      Par ēšanas un galda kultūras vēsturi;

·      Galda piederumu lietošana;

·      Kad drīkst ēst ar pirkstiem?

·      Kā pareizi uzklāt galdu mājās?

·      Neērtas situācijas viesībās;

·      Vakariņas restorānā;

·      Un daudzas citas izzinošas tēmas.


Irma Kalniņa, grāmatas autore: ”Sapratne par to, kā rīkoties konkrētā situācijā, kā veidot attiecības ar cilvēkiem, kā risināt problēmas un gūt pārliecību par ikdienišķām prasmēm, veido bērna personību un ietekmē viņa ētikas un morāles vērtības, labas uzvedības un komunikācijas principus ne tikai ģimenē, bet arī sabiedrībā.”