Vairāk nekā pirms 9 gadiem Ingai Beitiņai un man radās ideja par mazo Mulu.

Mazā Mula nav pasaku varone, bet gan tāda īsta meitenīte, kura dzīvo kādā mazā ieliņā Pārdaugavā un kurai brīvdienu rītos garšo māmiņas ceptās pankūkas. Pavasaris, kad sāk ziedēt sniegpulkstenītes un var kāpelēt pa koku zariem, ir viņas darbīgais laiks.

Viņa ir tāda, mazliet dauzonīga, zinātkāra un draugs visiem bērniem, kuri mazliet vairāk vēlas uzzināt par latviešu meistariem un gleznotāju vai grafiķu radīto.


Arī viņas vārdam ir pavisam vienkāršs skaidrojums – Mula ir sakombinēts no divu mums svarīgu vārdu salikuma – muzeji un Latvija.


Toreiz mākslinieks Reinis Pētersons uzzīmēja Mulas skices un mums viss tik ļoti patika, ka negribējās to nevienam atdot. Tādēļ izdevniecība bija jāveido pašām.

2013.gadā tas bija jauna ceļa sākums. Joprojām, skrienot mazām tirpiņām pār muguru, atceros pirmās grāmatas tapšanas procesu – sadarbību ar mākslinieku, maketētāju, papīra izvēle un citas mazas, bet svarīgas detaļas. Tas viss bija priecīgi satraucoši un ar milzīgu atbildības sajūtu pret lasītāju.

Tas priecīgais satraukums un milzīgā atbildība šo gadu garumā ir tikai pieaugusi. Droši un Koši turpina izdodot uzziņu literatūru bērniem par tik nozīmīgām tēmām kā māksla, programmēšana, datori, galda kultūra, Rīgas arhitektūra, dizaina pamati un par citām, it kā sarežģītas lietām, bet vienkārši tās izskaidrojot.

Svētku laikā kā dāvanu visiem lasīt gribētājiem, dodam iespēju mūsu internetveikalā grāmatas iegādāties ar atlaidi līdz pat 70%!

Pie atlaidēm atradīsi unikālās somu autores Lindas Liukasas grāmatas bērniem par datoriem, droša interneta lietošanu un programmēšanu, kas iemāca loģiku un algoritmisko domāšanu.

Tāpat arī Bilingvālo ābeci, kuras autores Mašas Zurikovas ilustrācijas palīdzēs bērnam asociāciju līmenī izveidot burtu un skaņu atbilsmes latviešu un krievu valodās.

Atradīsi arī krāsaino grāmatu “Krupim patīk visas krāsas” . Ar tās palīdzību var iepazīties ar 7 latviešu mākslinieku darbiem un apgūt krāsu nosaukumus un attēlotos objektus, tādējādi lietojot un pilnveidojot savu vārdu krājumu. 

Ne mazāk krāsaina ir arī grāmata “Glābējcūka”. Tas ir stāsts par trim šķietami parastiem bērniem, tomēr nekas nav tā kā parasti.

Un nevaru nepieminēt arī slavenās Mulas grāmatas. Ar atlaidi vari iegādāties visu četru grāmatu komplektu.

Lai vairojas lasītprieks!

Kristīne Morozova,

Izdevniecības Droši un Koši vadītāja.